Μήνυμα με αποδέκτες όλους τους ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής.

στις

ImageΦίλοι αγρότες , σκεφτείτε το μέλλον μας, σκεφτείτε τα παιδιά μας και ας  μην επιτρέψουμε τον κατήφορο που έχει πάρει η ελιά Χαλκιδικής  να συνεχιστεί!  Ας σκεφτούμε ότι το προϊόν  με τα μοναδικά χαρακτηριστικά στο κόσμο που παράγουμε με πολύ κόπο  γίνεται πλούτος στα χέρια των λίγων!!

Πολλοί δεν γνωρίζουν την παραγωγική διαδικασία και όσα υποφέρουμε. Παραγωγοί με χιλιάδες δέντρα έχουν φτάσει σε σημείο απόγνωσης και σκέφτονται να αλλάξουν καλλιέργεια για να τους μένει ένα «μεροκάματο» σε σχέση με το κεφάλαιο που διαθέτουν.  Όλοι παραδεχόμαστε  ότι τα καλά χρόνια της ελιάς έχουν περάσει χωρίς κανένας μας να καταφέρει να πλουτίσει . Τι φταίει και ένα προϊόν με τόσο μεγάλο εξαγωγικό ενδιαφέρον, απαξιώνεται χρόνο με το χρόνο; Η απάντηση που δίνουμε  τις περισσότερες φορές είναι ότι γι ΅ αυτό φταίνε οι έμποροι και η αδιαφορία της πολιτείας, χωρίς να αναλογιζόμαστε   την  ευθύνη που φέρουμε και εμείς, που χωρίς σκέψη παραδίδουμε τον προϊόν μας δίχως να απαιτούμε τα ελάχιστα. Έτσι το προϊόν μας πωλείται σε εξευτελιστικές τιμές και εμείς δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδά μας.

Η ελάχιστη φετινή παραγωγή έκανε τους εμπόρους διαλεκτικούς,  φιλικούς και με καλοπιάσματα να προσπαθούν να πάρουν τις ελιές μας χωρίς να δώσουν τιμή εκ των προτέρων ώστε να την κρατήσουν χαμηλά. Θυμήσου την περσινή χρονιά και τον εξευτελισμό που νιώσαμε πουλώντας ελιές που κατά μέσο όρο δεν ξεπέρασαν το 0,45 ¤!!!!

Τώρα που έφτασε η ώρα της διάθεσης του προϊόντος , ας αναλογιστούμε  αν η τιμή που μας προσφέρουν ανταποκρίνεται σ τους κόπους και τα έξοδά μας. Φέτος ας μην δώσουμε  την παραγωγή μας δίχως τιμή και  να απαιτήσουμε  να πληρωθούμε άμεσα.  Διεκδικούμε  επιτέλους  τιμή,  που να μας εξασφαλίσει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε . Ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε, είναι στο χέρι όλων μας.

Εφόσον δεν καταφέρουμε η τιμή και η πληρωμή να μας ικανοποιήσει,  ας μην παραδώσουμε ούτε κιλό. Μπορούμε  να τις φτιάξουμε  για λογαριασμό μας.

ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΎΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων

Ευάγγελος Μισαηλίδης